Политикът направи равносметка на предизборната кампания

„Дебатът между големите партии е пълна бутафория. Прах в очите на хората. Утре ще се прегърнат, точно така, както се прегърнаха за Северна Македония. Визирам „Продължаваме Промяната”, ГЕРБ и ДПС. Отново големите партии ще излъжат избирателите. ГЕРБ и посолстките партии са на една стъпка от това да въвлекат България във война. Прекъсването на „Северен поток” е предвестник на общоевропейска война. В неделя трябва да кажем „не” на войнолюбците”. Това коментира Мая Манолова от „Изправи се България” в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Петков: Най-големият ми страх би бил експертно правителство на ДПС, ГЕРБ и „Възраждане”

Манолова заяви, че нейната формация е категорично "за" незабавни мирни преговори. „Изправи се България” е зад мира и срещу войната. България я чака тежка есен и зима. Българските домакинства са уплашени как ще оцелеят. Желанието да се угоди на европейските бюрократи доведе до 30% по-скъп газ. Само ние се отказахме от доставките от „Газпром”. Никоя друга държава не го направи. Гърция, Италия, Германия се съгласиха да плащат в рубли. Цяла Европа се съгласи”, коментира още Манолова.

„Днес ще бъдем пред Министерството на енергетиката на протест в 16.00 часа. Идеята за свободен пазар на тока е абсурдна. Нашите мерки са свързани с това цялото вътрешно потребление да става на регулиран пазар. Свободно да се търгува само токът, който е за износ. Нашият спасителен план включва таван на цените на хранителните продукти и драстично повишаване на доходите на хората. Предлагаме минимална работна заплата от 1260 лева, колкото е издръжката на живот”, каза Манолова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.