Той трябва да обслужи три населени места

Само един екип спешни медици обслужва Силистра, Ситово и Алфатар през нощта. Директорът на ЦСМП в Силистра д-р Енчо Василев определи казуса като поредния сериозен сигнал за недостига на кадри в системата на спешната помощ.

„В началото на септември трима от колегите излязоха от графика. Останаха петима лекари и двама медицински фелдшери. Това предполага да съставим само два дежурни екипа през деня. През нощта има само един”, обясни д-р Василев.

Той посочи, че досега не са допускали да бъде отказана спешна помощ на нуждаещ се пациент. „Рискуваме да се получи закъснение. Но по-големият риск е в това, ако се наложи през нощта да съдействаме с екип”, коментира директорът на ЦСМП - Силистра.

Медикът се обърна с апел за подхождане с разбиране към, по думите му, временно възникналата ситуация: „Самите хора, доколкото е възможно, да прецизират повода, поради който търсят помощ”.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.