Разкрити са 744 избирателни секции

В най-големия избирателен район - Бургаския, изборният ден започна нормално. Тук право да гласуват имат 360 000 души. Разкрити са 744 избирателни секции, 593 са с машинно гласуване, а 611 са машините. Към 11 часа активността е 8,5%.  Най-висока е активността в Приморско, а най-ниска в Айтос и Бургас.

В РИК Бургас е постъпила една жалба по сигнал за това, че действащият кмет от село Черноград, община Айтос има удостоверение за застъпник. То е било заличено. 

Има 6 мобилни секции - 3 в Бургас, по една в Поморие, Карнобат и Сунгурларе. 5033 души имат право да гласуват по настоящ адрес. 26 души ще гласуват в открито море, това е екипажът на фериботния кораб "Дружба", който пътува към Грузия, пасажерите обаче нямат право да го направят.

Заради катастрофа членовете на изборната комисия са закъснели за началото на изборния ден в село в Малко Търновско, но в крайна сметка са успели да се присъединят.

ИЗБОРЪТ НА БЪЛГАРИЯ: Гласуваме на предсрочен парламентарен вот

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.