Фотографията е заснета в Бъкингамския дворец

Бъкингамският дворец разпространи първа официална снимка на британския крал Чарлз Трети, кралицата консорт Камила, престолонаследника Уилям и съпругата му Кейт, принц и принцеса на Уелс, съобщиха британските медии. 

Перли, паяк върху ковчега и счупена палка: Любопитните факти за погребението на Елизабет II

Фотографията е направена на 18 септември, в навечерието на погребението на кралица Елизабет Втора. Церемонията се състоя на 19 септември. Кадърът е заснет преди приема в Бъкингамския дворец на държавни и правителствени ръководители, пристигнали за траурната церемония. Кралица Елизабет Втора почина на 96-годишна възраст на 8 септември. 

Кралската четворка позира за снимката в черни облекла, тъй като все още не е приключил периодът на официално обявения траур. 

След смъртта на Елизабет II индийци призовават да им бъде върнат диамантът "Кохинор" (ВИДЕО)

Те се усмихват пред камерата, а принцесата на Уелс се е погрижила да отдаде почит към покойния принц Филип, съпруг на Елизабет Втора, като е облечена със същата черна рокля, с която бе на погребението му през април 2021 г., отбелязва електронното издание на в. "Дейли експрес".

Снимката подчертава подкрепата, която принцът и принцесата на Уелс оказаха на краля и кралицата в дните след смъртта на Елизабет Втора, отбелязват медиите.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА