Според политолога доц. Петър Чолаков е възможна коалиция между ГЕРБ, ПП и ДБ

Ние не сме виновни за ниската избирателна активност, политиците да си зададат въпроса как дани мотивират да участваме в този процес. Тази активност обаче ги кара да се чувстват удобно. Най-накрая като че ли е време Радев да даде на друг третия мандат, не на БСП. Не е невъзможно да очакваме такъв различен ход. Логично би било да го връчи на дясна формация. Това каза проф. Росен Стоянов, експерт по политически комуникации, в "Твоят ден".

По думите му ГЕРБ са искали да разговарят, но са били в изолация. "Днес картите са раздадени. Би трябвало без его с държавническо отношение да има разговори. Ако това не се случи февруари-март пак ще сме на избори. Коалиция ГЕРБ, ПП и ДБ ни се струва невъзможна коалиция, но не е невъзможно да се случи", подчерта той. 

Социолог: С първия и втория мандат правителство не може да бъде съставено

Според политолога доц. Петър Чолаков трябва да се вземат спешни и важни политически решения. "Политическите реалности са тежки. Зададох си въпроса за кого са гласували Радев и Донев? Дали за БСП или "Български възход"? ДБ изглеждат по-поливалентни. Те обаче имат сложни отношения с ГЕРБ, ДПС и особеностите с БСП, Янев се пласира на двата външнополитически стола на Радев. ДПС и ГЕРБ ще подкрепят правителство на ДБ. ГЕРБ са много гъвкави, което ги прави приемливи, особено след като Борисов може да не е кандидат-премиер", посочи той.

За него прекрасна възможност за Костадинов да трупа рейтинг би бил кабинет на ГЕРБ, ПП и ДБ. "Трудно ще се сформира правителство, а ако се случи, то ще е с кратък живот. А това ще предопредели възход на "Възраждане", смята Чолаков.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРИТЕ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.