А психологът Росен Йорданов сподели, че ситуацията в момента ще предопредели следващата година

Най-ясните индикации дали ще има кабинет ще са първите дни на Народното събрание. Ключово е кой ще бъде председател, колко бързо ще бъде приет парламентарния правилник и кои ще бъдат в ръководството на ПГ. Дали ще има по-диалогични хора и дали ще има закони за обединение или разединение. Това каза бившият министър на енергетиката в правителството на НДСВ Мирослав Севлиевски за "Твоят ден".

По думите му ако тези неща не се случат, трябва да чакаме избори през февруари-март догодина. "Паси разбира, че геополитиката в момента е доста по-важна и бърза от останалите процеси у нас. Трябва да си дадем сметка, че войната е на 500 км от нас и че има големи събития в Америка заради изборите на Конгреса. Започва и Конгрес на китайската Комунистическа парртия. На финансовите пазари се случват невиждани от 10 години неща - качват се лихвените проценти, а доларът е силен. Започва нов преход, нови неща се случват в света, а това ще има ефект и върху нас", прогнозира той.

Севлиевски: Ако някой може да артикулира македонската тема - това е Слави Трифонов

От своя страна психологът Росен Йорданов сподели, че ходът на ГЕРБ доведе до търсене на причини за отказ и истерии. "Традиционно валентни медии към определени икономически кръгове вече нападнаха ГЕРБ, а други, които го нападаха, сега го хвалят. Това е защото се случи нещо. Ситуацията в момента ще предопредели следващата година независимо дали ще има правителство", смята той. И допълни, че подходът на ГЕРБ е правилен в тази ситуация.

"При преговорите няма само една роля. Има и хора, които могат да окажат влияние в решенията, чийто авторитет може да повлияе на промяната на мненията. Дали явно, дали тайно, през думите на политиците и коментаторите, текат преговори вътре в групите как да се постъпи", подчерта Йорданов.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.