Това се случи по време на концерт на Guns N` Roses в Аделаида

Аксел Роуз обеща да спре да хвърля микрофона си в публиката по време на концерти, след като зрител пострада на шоу в Австралия, съобщи ПА медия/ДПА.

Фронтменът на Guns N` Roses, който тази година навърши 60 г., традиционно завършва концертните си изяви, като дава възможност на почитател от публиката да улови микрофона, който той хвърля.

По време на концерт на групата в Аделаида във вторник почитателката на групата Ребека Хау била ударена по лицето от хвърления микрофон според публикации в австралийски медии. Снимки на пострадалата в местни медии я показват със синини под очите и наранявания на носа.

По повод инцидента Аксел Роуз написа в Twitter: "Ако това е вярно, очевидно е, че не искаме никой да пострада...на който и да било от концертите ни, където и да е". "Тъй като хвърляме микрофон в края на всеки от концертите си вече повече от 30 години, винаги сме смятали, че това е известна част в края на участията, която почитателите искат и знаят, че ще имат възможност да уловят микрофона. Въпреки това, в името на обществената сигурност, отсега нататък ще се въздържаме да хвърляме микрофон или каквото и да било към почитателите по време на нашите изпълнения".


Роуз отбелязва, че някои са се опитали да информират за инцидента в "отрицателна и безотговорна светлина", което "не би могло да е по-далеч от истината".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БТА