Организират и коледни инициативи

Те са помогнали на повече от 200 деца с кохлеарни импланти и слухови апарати, за да се адаптират в масовите детски градини и училища. Те вярват във възможностите на всяко дете и помагат на родителите в отговорната задача – да допринесат за уменията и увереността на децата си. Те са организация „Яника” и работят благодарение на дарения от спонсори и онлайн магазина си.

„Създадохме центъра преди години, за да направим едно уютно място, което да бъде пространство, в което родителите, след като са научили диагнозата „слухова загуба”, да могат да получат максимално вярна и точна информация за възможните пътища и решения. След това да поемат по избран от тях път”, разказа Таня Димитрова, слухово-речев терапевт, управител на  център „Яника”.

Целта е пътищата на децата със слухова загуба да водят към добро ниво на образование. „Нашата цел е да подкрепим децата още от ранната им възраст, като идеята е те да тръгнат в масови детски градини и училища час по-скоро. Ние сме по-скоро моста през, който те преминават”, допълни Димитрова.

Ади, която има остатъчен слух, посещава центъра. „Тя е слухопротезирана и с двете ушички. Детето напълно навакса, сега вече успешно се интегрира и в детска градина. Слухът ѝ е достатъчен, за да води пълноценен живот”, разказа майката на Ади Марина Календерска.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.