Инцидентите са от Бейрут

Два цивилни самолета на ливанската авиокомпания MEA са били повредени от случайни куршуми по време на празнуването на Нова година в Бейрут, съобщи ливанската телевизия Al Jadid.

"Два самолета Airbus A321 neo на компанията MEA бяха повредени от случайни куршуми. И двата самолета се намират на международното летище „Рафик Харири” в Бейрут", съобщи медията. Отбелязва се, че граждански самолети са били повредени в резултат на безразборна стрелба във въздуха по време на празнуването на Нова година в ливанската столица.

Не за пръв път цивилни самолети са повредени по време на излитане или кацане на летището в Бейрут в новогодишната нощ. То се намира близо до гъсто населените райони на южните предградия на Бейрут. Ливанските власти и партийни лидери многократно са призовавали гражданите да се въздържат от стрелба с автоматични оръжия по време на празници и обществени събития заради опасността от заблудени куршуми, от които често умират минувачи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС