Студент на проф. Михаил Станчев не се е явил на изпит, защото е загинал на фронта

Всички в университета в Харков са онлайн. Трима мои студенти не се явиха на изпит, като двама после се явиха с индивидуален протокол, но за третия ми казаха, че е загинал на фронта. Това каза за ''Твоят ден" проф. Михаил Станчев.

Расте броят на жертвите след руски удар срещу жилищен блок в Днипро

"В повечето от градовете, където е възможно, хората ходят на работа, пазаруват. Има и отворени кафенета, но понякога се крият от бомбите. Болниците работят, операции се правят. Те работят с генератори, защото няма ток. Усеща се, където няма генератори. Да кажа, че в Украйна се живее нормално, не мога. Постоянно е подложена на ракетни удари. В Днипро са загинали десетина човека, 50-60 са ранени, от тях 15 деца. Близо до Харков също имаше удари. В западните и в централните райони е по-тихо, отколкото в източните, където се водят интензивни боеве", заяви той. 

По думите му сега се води позиционна война. "Соледар имаше 10 000 жители, 500 човека останаха, градът е ликвидиран. Там има най-големите солници в Европа. Нито една къща не е останала. Основните действия са в Запорожка, Днепропетровска и Харковска област. Животът не е спрял, украинците свикнаха да се предпазват", посочи Станчев. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.