Жълтият код е обявен за сряда

Предупредителен жълт код за ниски температури издаде Националният институт по метеорология и хидрология за сряда. По-високи ще са температурите само в Кърджали, Хасково и Ямбол.

През нощта от север-североизток облачността ще се увеличава и над по-голямата част от страната ще е значителна. На отделни места, главно в източната половина, ще превалява слаб сняг, сочи прогнозата на НИМХ.

Жълт код за студено време в 19 области у нас

Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Минималните температури ще се понижат още и ще са предимно между минус 9° и минус 4°, в София - около минус 7°. Утре ще се задържи предимно облачно и на места в Североизточна и Централна Северна България и планинските райони ще превали сняг. По-значителни разкъсвания на облачността до предимно слънчево ще има в Югозападна България. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен вятър от север-североизток. Максималните температури, в по-голямата част от страната, ще са между минус 1° и 4°, в София - около минус 1°. По-ниски - до минус 4, ще са градусите в Североизточна България.

Над планините облачността ще бъде значителна и на много места ще има превалявания от сняг, по-значителни - в Централна Стара планина. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 7°, на 2000 метра - около минус 14°.

По Черноморието ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от север-североизток. Ще бъде предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Максималните температури ще са 1°-2°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БНР