Инцидентът може да е бил умишлен, твърдят родители, станали неволни свидетели на сблъсъка

Автобус се вряза в детска градина в близост до Монреал. 8 души са сериозно ранени, включително деца, съобщиха властите за АФП. Полицията не обяви веднага причината за катастрофата, въпреки че родители, станали свидетели на сблъсъка, заявиха, че изглежда, че той може да е бил умишлен.

"Помогнах да усмирят шофьора, който слезе от автобуса", каза един от бащите пред Радио Канада, плачейки. Съпругата му казала, че мъжът е бил "наполовина съблечен" и двамата са го видели "да се втурва умишлено в детската градина".

Масова катастрофа на магистрала в Китай, десетки жертви и ранени (СНИМКИ)

Според министъра на обществената безопасност на Квебек Франсоа Бонардел шофьорът на автобуса е арестуван, а полицията разследва дали катастрофата е била умишлена. Няколко деца са останали затиснати под превозното средство, след като то се е блъснало в сградата около 8:30 ч. сутринта (13:30 по Гринуич), съобщиха официални лица.

"В момента има 8 сериозно ранени", заяви пред АФП служителката на службите за спешна помощ Мариан Лесар, въпреки че спасителните операции продължават.

Снимки от мястото на инцидента показват, че автобусът се е блъснал в страничната част на сградата, която не се намира в близост до път или паркинг. Вижда се, че част от покрива се е срутил върху предната част на превозното средство.

"Отцепен е голям периметър" около частично разрушената сграда, съобщиха за АФП от полицията в град Лавал, където се намира детската градина.

Пострадалите са откарани в болница "Сейнт Жюстин", която потвърди, че няколко от тях са тежко ранени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС