Той коментира предстоящите избори, трусовете в БСП и войната в Украйна

Подготовката за изборите, листите на БСП и трусовете в партията коментира Иван Ченчев, член на НС на БСП, в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

БСП  е демократична партия, незаобиколим фактор с разума, с поведението си в парламента, с това, което направихме, каза той.

 Ченчев коментира изключването на членове от БСП. „Не е приятно това, което се случи. Тук, обаче, има изключени от конгреса“, каза той. Ченчев каза, че заради възрастта на партията трябва да се отнасят с уважение. Политикът уточни, че Явор Божанков не е партийна, а е гражданска квота. Политикът анализира казуса с него: „Той нямаше драма с това, което се случи.“

За предизборната кампания Ченчев каза, че искат да са до хората и че няма да позволят да им „крадат“ успехите в социалната политика.

Всички, които искат да дават оръжие, които не искаха да се внася бюджет, които не мислят социално са опоненти на БСП, посочи политикът.

За решенията на ЦИК и броенето на бюлетините той каза, че ЦИК е независим орган.

Ченчев коментира и въпроса за референдум за „джендър“ идеологията в училищата.

По темата за войната в Украйна той каза, че БСП подкрепят преговорите като начин за разрешаване на конфликта.

Повече вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.