Причината - Националният празник на България

Оцветиха с цветовете на българското знаме Мемориалния мост „Фредерик Дъглас“ във Вашингтон. Трите успоредни арки на съоръжението грейнаха в цветовете на родния флаг по случай 3 март. Събитието се проведе по инициатива на посолството на България в САЩ, със съдействието на Департамента по транспорта на федерален окръг Колумбия.

Статуята Христос Спасител в Рио грейна в цветовете на българския флаг

"На днешния ден преди 145 г. започна възстановяването на българската държавност на основата на дълго жадуваната и изстрадана политическа и духовна свобода. За нея дадоха живота си поколения български възрожденци и революционери и многобройни герои, възкръснали в подвига на саможертвата. Поклон пред героите – знайни и незнайни“, написаха от посолството ни във Вашингтон на своята Фейсбук страница по повод Националния празник на България.

Мостът „Фредерик Дъглас“ беше завършен през 2021 г. и е един от най-впечатляващите съвременни архитектурни проекти в окръг Колумбия. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.