Очаква се днес личният му лекар да даде подробности за състоянието му

Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони е болен от левкемия. Това потвърдиха от болницата, в която е настанен. Вчера той постъпи по спешност с инфекция на белите дробове. Днес лекарите обявиха, че състоянието на 86-годишния медиен магнат се подобрява.

Състоянието му е сериозно, но стабилизирано, съобщиха днес от болницата, където се лекува. Само преди седмица Берлускони бе изписан от същата болница в Милано, където вчера беше хоспитализиран по спешност с дихателна и сърдечна недостатъчност.

Лекуващият му лекар съобщи, че пациентът му страда от левкемия от време и ще започне химиотерапия. Заболяването се е усложнило с бронхопневмония и инфекция.

Силвио Берлускони е в интензивно отделение

Берлускони беляза италианския политически живот през последните три десетилетия, като „възкръсва” политически на няколко пъти, въпреки проблеми не само със здравето си, но и с правосъдието. Трикратен премиер, той е най-дълго управлявалият лидер в модерната история на Италия - 15 години начело на правителство и един от малкото премиери, изкарал цял мандат.

През последните месеци Берлускони беше подложен на критики, защото направи няколко изявления в подкрепа на руския президент Владимир Путин, негов дългогодишен приятел, включително, твърдейки, че украинският президент Володимир Зеленски е отговорен за инвазията на Русия.


Припомняме, че преди няколко години Берлускони беше осъден да не участва в политическия живот на Италия. Въпреки това през 2022 г. той успя отново да влезе в парламента.

Репортер: Антоанета Николова

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.