Това е първото успешно нахлуване в комплекса, откакто височината на ограждението беше удвоена

Любопитно дете се промъкна през металната ограда на Белия дом в САЩ и се превърна в един от най-малките нашественици в историята на президентския комплекс, предаде АП.

Служители на Тайните служби на САЩ, които отговарят за сигурността в Белия дом, поеха детето и го върнаха на родителите му на Пенсилвания авеню. Достъпът до комплекса беше ограничен до приключване на операцията.

МАГИЧНО: Вижте цъфналите диви зюмбюли в гората Халербос (ВИДЕО)

Говорителят на Тайните служби Антъни Гулиелми каза, че служителите на реда са се „натъкнали на любопитен млад посетител при северната ограда на Белия дом, който за кратко е влязъл на територията на Белия дом“.

„Системите за сигурност на Белия дом незабавно алармираха служителите на Тайните служби и малкото дете бързо се върна при родителите си“, обясни той.

Смята се, че това е първото успешно нахлуване в комплекса, откакто височината на оградата на Белия дом беше удвоена през последните години след поредица от пробиви в сигурността. Въпреки че сега е по-висока (почти 4 метра), между коловете в новата ограда има допълнително пространство, което се равнява на около 12 см. Така по-големи деца понякога се заклещват в емблематичната ограда, която също е известна като място за демонстрации на протестиращи американски граждани.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ада Ефтимова, БТА