Застреляна е и икономката им

Убийство на знакова фигура от криминалния ни свят в Южна Африка. Красимир Каменов, известен с прякора Къро, е бил застрелян в Кейптаун, където живее от години. Това научи NOVA от свои източници.

Покушението е станало в дома на Каменов, като заедно с него за застреляни жената, с която той е живял и икономката. Децата му са били на училище по това време.

Според публикации в местни медии, жертвите са четири. Вероятно другият застрелян е негов бодигард.

Красимир Каменов - Къро е обявен за международно издирване от „Интерпол”

Каменов е част от знаковата групировка ВИС.

През април по искане на българската прокуратура Красимир Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от „Интерпол”. Според сайта на Междуправителствената организация Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

Преди това Каменов бе задочно обвинен от Софийската градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който беше показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

В средата на март Иван Гешев каза, че бизнесменът Красимир Каменов е подготвял физическото унищожение на висши магистрати и полицаи, включително и на обвинител номер едно.

Очаквайте подробности. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.