Златко Дерменджиев е изчезнал по време на разходка в парка

Пети ден издирват 46-годишен мъж от Хасково. Златко Дерменджиев е изчезнал на 13 юли в района на парк „Кенана”. Близките му са го обявили за общодържавно издирване, а в търсенето помагат и доброволци. Периметърът, който се претърсва, е много широк – с радиус от около 10 км. Мъжът се издирва включително в язовир.

„Има сигнали от хора, че са го забелязали. Никой обаче не го е спрял. Просто ми казват: „Мисля, че беше той, но бях с колата и не спрях”. За мен това е малко несериозно и моля всеки, който си мисли, че го е видял, да го спре”, апелира сестрата на мъжа Валентина.

По време на пикник: Две деца изчезнаха в язовир Камчия

„Има данни, че е стигнал до съседната община. Използваме следови кучета, техника за нощно виждане, дронове”, заяви в ефира на „Здравей, България” Чавдар Георгиев, директор на ОД на МВР Хасково.

Мъжът тръгнал на разходка от центъра на Хасково към крайградския парк „Кенана” по необичаен за него маршрут. Последно е забелязан от жена в района на вилната зона. „Още от следващия ден се събрахме повече от 30 човека с над 10-15 коли, мотори, колелета. Два пъти претърсвахме района с кучета, но за момента няма никаква следа”, сподели Николай Лазаров, който е близък на изчезналия.

Златко наскоро се е върнал от Щатите, където работил. Нямал в себе си телефон с гласова услуга, а само с интернет, но връзка с него няма. Близките призовават ако някой има съмнение, че е видял мъжа, да го спре и да се опита да разговаря с него. „След толкова дни навън, на това слънце не се знае дали е на себе си, дали може да разсъждава, да не се е случило нещо здравословно, защото той преди това не е имал никакви отклонения”, каза сестрата на Златко Дерменджиев.

Пети ден издирват възрастна жена, изчезнала в Еленския Балкан

Всички сигнали, които постъпват при близките и в полицията, се проверяват. Екипите претърсват и райони в съседните села, където е възможно да е стигнал. Ако някой смята, че е видял мъжа, може да подаде сигнал на телефон 112.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.