Образувало се е огромно задръстване

Тежка катастрофа затвори за часове автомагистрала „Тракия” в двете посоки. Инцидентът  стана в района на Карнобат - на 316-ия километър. На място се е образува огромно задръстване. 

Над 11 часа АМ „Тракия” продължава да бъде затворена в посока към София в участъка от Карнобат към Стралджа. Поне 20 тира са в пътния капан.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Около 09.30 ч. камион със скрап, пътуващ към Бургас, минава през разделителната мантинела и удря две коли, които се движат в насрещното платно, в посока София.

 

„По пътя имало някакви ламарини и шофьорът спукал гума. Това ми обясни шофьора”, разказа Динко Вълев, собственик на камиона. 

При удара са пострадали трима души - двама мъже и една жена. Всички те са откарани за преглед в Спешното отделение на болницата в Бургас.

„Докараха двама мъже и една жена, които са освободени за домашно лечение с травма на главата, крайник и гръден кош. Все още се извършват допълнителни консултации с ортопед за шофьора на тира, който има травма на горен крайник. Ще се прецени необходимостта от продължаване на лечението в болница”, обясни д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на УМБАЛ Бургас.

От Пътна полиция са категорични, че е рано да се посочат причините за инцидента.

Според водача на камиона, той е преминал мантинелата заради спукана предна лява гума. По думите му, на пътя е имало разпилени твърди предмети, които вероятно са причинили спукването на гумата. От Областното пътно управление твърдят, че при направения сутринта обход не са открили разпилени предмети.

„Тестовете за алкохол и наркотици на всички шофьори, които са участвали в катастрофата, са отрицателни”, коментира инсп. Пламен Николов, нач. на Пътна полиция в Бургас. 

Репортер: Елена Танева