120 яхти от България и Турция са заявили участие

11 клуба от България и 3 от Турция ще участват в регатата - „Сарафово къп 2023“. Това заяви Тодор Христов председател на ветроходен клуб „Христов” в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите на треньора Мартин Благоев в най-младия клас участниците са до 15-годишна възраст. Те са разделени на момчета и на момичета младша и старша възраст. Младшата възраст е до 12 г., старшата – до 15 годишни.

„В трите състезателни дни ще има по 3 гонки. Времетраенето на всяка гонка е около 30-40 минути в зависимост от скоростта на вятъра. Всеки участник трябва да покаже умение във всяка една динамично променяща се среда”, обясни Благоев.

Ако няма вятър, главният съдия ще отложи началото на състезанието докато се появят подходящи условия.

120 яхти от България и Турция са заявили участие в старта на Международната ветроходна регата - „Сарафово къп 2023“. Надпреварата ще се проведе в дните от 4 до 6 август в акваторията на Бургаския залив, а домакин е един от най-живописните бургаски квартали - Сарафово. Организатор на регатата, която ще се проведе за втора поредна година е местният клуб „Христов“ с подкрепата на Община Бургас.

Ихтиолог: Три вида отровни риби има в нашето Черно море