Британската анимационна поредица има 7 сезона в над 180 страни

Британската анимационна поредица „Прасето Пепа” е любима както на малки деца, така и на техните родители по цял свят. До 2022 г. са излезли седем сезона на сериала в 180 страни. У нас феновете могат да гледат епизодите в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

За да стане толкова любима поредица на малки и големи, „Прасето Пепа” определено трябва да има поуки, които да карат зрителя да се замисли над важните неща в живота. Но на какви емоционални и социални умения ни учи детското филмче?

Пепа е добра

Добротата е най-важната добродетел, което детето ви ще усвои. В "Пепа е добра" прасенцето научава, че да бъдеш добър означава да поливаш градината с баба и дядо, да посещаваш приятелите си и да помагаш на мама и татко да измият колата.

Пепа благодари

Когато Пепа иска играчка, която има нейният приятел, тя благодари за многото играчки, които вече има, както и за къщата, градината, семейството и приятелите си. „Пепа благодари” учи децата, че да благодариш ти помага да си спомниш за всички прекрасни неща, които вече имаш около себе си. А едно „Благодаря!” може да отвори много врати.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Да се научим да споделяме

Особено важно е децата да се научат да споделят, още когато са в детската градина. В "Да се научим да споделяме" Джордж и приятелят му Ричард трябва да споделят играчките си и в крайна сметка научават, че съвместната игра е най-забавна, когато споделяш забавлението с някого.

Пепа учи на толерантност и съпричастност

За децата е важно да ценят разнообразието и да развиват съпричастност към другите, независимо дали новите приятели, които срещат, са като тях самите. Когато мишката Манди идва в училището на Пепа, прасето научава за инвалидната ѝ количка, за това как може да ѝ подаде ръка и за всичко, което ги обединява, въпреки различията им.

Пепа учи да се грижим един за друг

Състраданието и грижата за другите е важно умение, което трябва да се възпитава у малчуганите, особено когато става въпрос за запознанства с нови хора и нови приятели. В "Училищният ден на Пепа" в класа на Пепа има нов ученик. Отначало Емили Слончето е срамежлива, но Пепа се сеща как да накара новата ученичка да се чувства добре дошла в новата среда. Малко внимание води до големи успехи.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.