Това обяви Илон Мъск, според когото тази функция „няма смисъл”

Потребителите на социалната мрежа X вече няма да могат да блокират профили. Това съобщи Илон Мъск. Собственикът на платформата заяви, че тази функция "няма смисъл", добавяйки, че ще бъде възможно само да се блокира изпращането на лични съобщения. 

След актуализациите на приложението потребителите вече ще могат само да "заглушават" акаунти. Това ще позволява да премахнете отговорите от друг профил под ваша публикация, но без да блокирате потребителя. Така публикациите ви ще остават видими за заглушения акаунт.

Мъск: Боят със Зукърбърг ще бъде излъчван в X, приходите ще отидат за благотворителност

Понастоящем блокираните акаунти не могат да ви следват, да преглеждат постовете ви, да намират профила ви или да ви изпращат лични съобщения. Те също така не могат да преглеждат вашите последователи, списъците с последвани от вас, харесванията ви или да добавят акаунта ви в своите листи.

Противоречивото решение бе критикувано от някои потребители, които заявиха, че функцията за блокиране им позволява да премахват онези, които "насърчават омразата". Премахването на функцията може също така да наруши правилата и условията на App Store и Google Play. Ако не може да се филтрира онлайн тормозът и хулиганството, има вероятност X вече да не може да се изтегля от тези магазини за приложения.

Глобиха компанията X заради неразрешен мигащ знак

Редактор: Камена Георгиева
Източник: Sky News