Българските продукти – предпочитаният избор в кухнята на шеф Юри Велев

Националната кухня има специфичен вкус за всяка държава, в която попаднете. Някъде е по-солено, другаде пикантно, на едно място доминират рибните продукти, на второ предпочитат зърнени култури, тук ще са зеленчуци, там ще са сушени меса. Но всяка кухня има най-вече вкуса на продуктите, с които се приготвят ястията. И те са различни и конкретни за всяка страна – спрямо климата, релефа и традиционно отглежданите в нея храни.

Когато искаме да приготвим ястие с типичен за България вкус, най-важното са продуктите, които ще използваме – от основните съставки на гозбата, до билките и подправките, с които допълваме вкуса и аромата. Затова и METRO изведе на пазара своята линия натурални продукти METRO Chef. Те са насочени към всеки, който се стреми да постигне конкретен резултат в кухнята си и да придаде точно този щрих на ястията, който казва „да, това е най-вкусното, което съм ял”. Премиум качество, в премиум опаковки, достойно да е неизменна част от всяка професионална кухня.

Партнирайки си с внимателно подбрани български производители, METRO допълни гамата си с линията METRO Chef Regional – гарантирано най-високо качество наши, родни продукти. С тях всяка традиционна за България рецепта ще носи духа на българската кухня и нейния неподражаем вкус.

Вече над 10 години METRO развива своята МЕТРО Академия с ясна и конкретна цел - да подпомогне развитието на ХоРеKа сектора (хотели, ресторанти, кафетерии). В академията се обогатява кулинарната култура не само сред професионалните готвачи и специалисти в сектора, но и сред любителите кулинари и деца, които проявяват любопитство към готвенето. МЕТРО Академия включва кулинарни курсове с разнообразна тематика и степени на трудност, тиймбилдинги, обучения, академия за деца.

Обърнахме се към главния готвач на МЕТРО Академия - Юри Велев, за да ни разкаже за своя път като професионалист, да ни разкаже какво го е запалило към готвенето, да сподели някои тайни от кухнята и да ни представи семпла, но много вкусна рецепта за сирене по шопски – така, както го правят традиционно в Родопите. Разбира се, изцяло с български продукти като гордостта на България - бяло саламурено сирене, типичните нашенски розови домати „Гергана”, и еленски бут METRO Chef Regional, специалитет, който се добива само от околностите на град Елена заради спецификата на отглеждането и храненето на животните в региона. Разбира се, всички продукти са налични в линията METRO Chef.

Във видеото шеф Юри Велев показва колко лесно и приятно е готвенето с продуктите от линията и само за няколко минути и вие можете да имате вкуса на България в чиния с изкусителен аромат и вид. А междувременно вижте и чуйте някои от съветите и личните истории на главния готвач на МЕТРО Академия. И добър апетит!