Израел обяви, че въздушните удари ще бъдат още по-интензивни

Сблъсък през изминалата нощ между израелската армия и бойци от „Хамас”. В Ивицата Газа беше допуснат и нов хуманитарен конвой, но това, което стига до хората е крайно недостатъчно.

Тази нощ е имало сблъсък между израелската армия и силите на „Хамас” в Ивицата Газа. Една от частите на „Хамас” обяви, че е унищожила два израелски булдозера и един танк, като са принудили израелските войници да се върнат обратно. Израелските отбранителни сили потвърдиха, че е имало инцидент и размяна на огън, без да допълват с повече подробности.

ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ ЗА ГАЗА: 14 камиона са влезли тази нощ в палестинската територия

Засега Израел обяви, че въздушните удари ще бъдат още по-интензивни. Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза още вчера, че силите на „Хамас” първо ще се запознаят с израелските бомби, а след това и със сухопътните сили.

Информацията, с която разполагаме, която беше потвърдена от няколко източника, е, че американската администрация и самият президент Джо Байдън оказват натиск върху Израел да забави възможно най-много сухопътната инвазия, така че пленените при терористичната атака на „Хамас” да могат да се върнат у дома.

В неделя премиерът на Израел Бенямин Нетаняху посети войските на север на границата с Ливан, той изпрати послание до Ливан и Хизбула да не влизат във война с Израел, защото това ще бъде най-лошото нещо, което им се е случвало през история.

Това е последната информация от Израел в Тел Авив тази сутрин и вчерашния ден е спокойно без сирени за въздушна опасност.

ВСИЧКО ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Кореспондент: Бранислав Словенски, N1, Тел Авив.