Председателят на ОИК в Бургас добави, че недействителните са много малък брой

В Бургас са обработени 99% от протоколите. "Към момента имаме почти 100%, без три секции, които в момента обработваме, тъй като се наложи паралелно преброяване на бюлетините при тях. В близките часове ще имаме резултатите готови на 100%. А те са за кмет на община - Димитър Николов, досегашният кмет, който е приблизително с 61%. На второ място с 9,11% е Константин Бачийски", съобщи председателят на ОИК, Фани Семерджиева. 

Забавянето на секционните комисии Семерджиева обясни с това, че хората обработват внимателно бюлетините за общински съветници, за които са важни преференциите. Те първо вписват данните в чернови, след това пренасят на белови. 

Председателят на ОИК в Бургас добави, че недействителните са много малък брой. 

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК

По-късно стана ясно, че окончателно Димитър Николов остава начело на морския град. Той заяви пред NOVA, че ще продължи с по-висока скорост. "Надявам се и обстановката в страната да се нормализира, защото цялата тази политическа нестабилност влияе най-много на местната власт по отношение на реализирането на мащабни проекти. Защото средствата се раздават от централната власт", посочи Николов и добави, че първата му задача е да почисти града от всички рекламни материали. 

Сред приоритетите му са проектите, свързани с образованието и създаването на две нови индустриални зони с нови възмажности и много по-добри условия. 

Марин Димов от ГЕРБ е новият кмет на община Царево. Той печели още на първи тур с  66.83 % или 3125 гласа. На второ място остава кандидатът на ПП Емил Пейчев. Той е получил 19,65% или 919 души са гласували за него.
 
Средната избирателна активност в община Царево е 65.17 %, което прави 4823 души.  В град Царево е 62.83 на сто.
 
Недействителните бюлетини са значителен брой - 777.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ЧЕТЕТЕ ТУК