Двамата са партньори в бизнеса от около осем години

Германската столица е дом на повече от 250 различни религиозни и идеологически общности. Много берлинчани са пряко или косвено засегнати от настоящата ситуация в Израел и палестинските територии. Но в града има място, което е пример за споделеност и разбирателство - ресторант „Ханаан”, който се държи от израелец и палестинец.

Заведението отваря врати през 2015 г. Предлага вегетариански ястия от двете култури.

Тайните на вкусните белгийски гофрети (ВИДЕО)

След терористичната атака на „Хамас” срещу Израел на 7 октомври напрежението нараства и в Берлин. Стига се до протести, антисемитски, расистки и исламофобски заплахи. Тогава се налага ресторантът да бъде временно затворен. Заработва отново само след четири дни с надеждата да бъде източник на надежда за мир.

А двамата собственици решават да издадат и обща готварска книга. Тя съдържа не само рецепти, но и разказва истории от техните семейства.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.