Дъжд от летящи камъни падна в района и разби покриви на къщи и автомобили

Щетите след мощния взрив в Ребърково са описани в протокол и ще бъдат платени от фирмата, извършила контролираните експлозии. Това увери в ефира на „Здравей, България” кметът на селото Петър Петков.

Истински дъжд от летящи камъни падна в района и разби покриви на къщи и автомобили в понеделник. Причина за пораженията се оказали уж контролирани експлозии за прокарване на част от трасето на пътя Ботевград- Мездра. В селото били уведомени десетина минути преди началото на взривните работи.

Дъжд от камъни след „контролиран” взрив над Ребърково: Близо 20 засегнати къщи и щети по коли (ВИДЕО)

„10 минути преди взривовете ми се обади служител на КОС и ми каза, че районът е обезопасен. Малко след това започнаха да ми звънят местни жители, изпаднали в ужас. На следващия ден дойдоха представители на фирмата и направихме протокол. Описахме щетите в селото. Предстоят още 4-5 взрива до 20 декември, дано не стане пак така”, заяви в ефира на „Здравей, България” кметът. 

„В дома ми падна голям камък, мина през покрива и падна на леглото. За щастие не бях там. Мина комисия и ще ни платят щетите”, поясни жител на населеното място.

Повече гледайте във видеото.