Според Столичната полиция слабости в организацията не е имало

Петима ранени полицаи и пострадали фенове след протеста около Националния стадион, съобщиха от СДВР. Започнали са действия по издирването на виновните за вандалските действия, сред тях фенове на столични, варненски и пловдивски отбори. Част от провокаторите – ултраси, са задържани. 

По неофициална информация на NOVA пострадалите полицаи обаче са над десет. Има и над 30 арестувани протестиращи. Седем полицейски автомобила са били потрошени.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ ТУК

Според зам.-директора на СДВР Стефан Иванов слабости в организацията е нямало и са били взети всички мерки. „В един момент многото фенски организации започнаха да хвърлят по полицейските служители с жилетки „Антиконфликт”, които са без предпазни каски и оборудване, гранитни павета пиротехника и паркинг колчета”, добави той. 

„Вандалски прояви имаше и срещу цивилни коли. Започна масов бой и между футболните фенове. Има доста ранени полицаи, които са с малки травми”, поясни още зам.-директорът на СДВР.


От СДВР обясниха, че са запознати с организатора на протеста, който се разграничил от феновете. „Нямахме информация, че ще се стигне до такива сблъсъци. Тарторите на въпросните агитки и крайни фенове се разграничиха от този протест”, поясни Иванов.

Полицията е разполагала с информация, че се подготвят коктейли „Молотов”. „Преди мероприятието задържахме много пиротехника, сигнални пистолети, боксове и други забранени предмети”, добави Иванов.