Министърът на вътрешните работи не трябва да подава оставка, каза той

Темата за Калин Стоянов се превръща в социален отдушник за политиците. Други теми отиват в периферията – бюджетът не е внесен в Парламента, пропускат се всякакви срокове, ситуативното отмества това, което осигурява хоризонтите в следващата година. Мнението е на бившия министър на вътрешните работи Михаил Миков, изразено в студиото на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Оставката на Калин Стоянов не трябва да бъде депозирана, става дума за битка в управляващото мнозинство, за завземане на позиции в изпълнителната власт, а това личи по обвинения срещу един или друг министър, каза Миков. Министърът е предложен от Денков, избран е от мнозинството депутати, допълни той. МВР трябва да види кои полицаи са осъществили прекомерна употреба на сила, посочи политикът.

Напрежение във властта: Как ескалацията на протеста се прехвърли и на политическия терен?

Агитките се превръщат в сериозен фактор на обществения и политически живот, това се наблюдава от 10-15 години и трябва да се установят кръговете, които финансират тези групи, поясни политикът. Той обясни, че има правила за действие на полицията при ескалиране на ситуацията. Винаги покрай сухото гори и мокрото, каза Миков по повод ескалиралото напрежение по време на протеста. Той допълни, че има много видеозаписи, така че би било абсурдно комисия в НС да бъде ангажирана с разследване на казуса.

Атанас Зафиров: Управляващите дават противоречиви сигнали

По негови думи проблеми в спорта има навсякъде, а „федерациите често се превръщат в топло място за хора, които се прехранват около спорта“. Но това не означава, че държавата не трябва да се ангажира с финансиране и работа за спорта, допълни политикът.

Микова смята, че Корнелия Нинова не може да звучи алтернативно с изявлението за програмен кабинет с политически лица, тъй като доверието към БСП е ниско. Той е на мнение, че ако отношенията в коалицията продължават по същия начин, тогава трябва да се върви към избори.

Повече от разговора гледайте във видеото.