Това, което прави метода истински прецизен и бърз, е използването на лазерен лъч за заваряване

За ДЕБУЛКО иновацията винаги е била основна движеща сила. Именно затова и машинния парк на компанията е със съвременни такива, които се използват за металообработка.

В производствената база на ДЕБУЛКО днес работи лазерна машина за ръчно заваряване от трето поколение, чието основно предназначение на машината е заваряване, но освен това тя може да реже, да почиства детайли и да отстранява заусенъци.

Това, което прави метода истински прецизен и бърз, е използването на лазерен лъч за заваряване. Тази лазерна технология позволява на ДЕБУЛКО да заварява различни материали, като например цветни метали (алуминий, мед  бронз), както и различни брандове и размери стомана. Деформацията и нагряването в зоната на заваръчния шеф са минимални.

Машината работи с иновативен лазерен източник на влакна Maxphotonics, чиято лазерна мощ е 1500 W и може да бъде настроена според вида обработка. Фибролазерният източник гарантира висока стабилност и добро качество на лъча, а лазерните му диоди имат средно 100 000 часа живот.

Лазерната глава притежава патентован механизъм за задвижване на лещите и електронна осцилация на лазерния лъч. Fanuci Chiller е с воден охладител, който охлажда лазерната глава, която има и предпазно стъкло. Благодарение на водното охлаждане машината е предпазена от прегряване, както и от механични повреди и замърсявания. Това отново допринася до по-дълъг жизнен цикъл.

Машината разполага и с автоматично телоподаващо устройство, което има различни режими на подаване, като „издърпване“ или „избутване“ на заваръчната тел с диаметър от 0.8 до 1.6 mm. Тази технология гарантира перфектната синхронизация.

А как се управлява машината? С помощта на интегрирана система за контрол Fanuci LaserWELD 4in1. Интерфейсът й е интуитивен и това я прави много лесна за употреба. Екранът разполага с редица сензори и това дава възможност за настройка на работните параметри спрямо нуждите на потребителите. Допълнително – отговорните за управлението на машината могат да качат и вече готови програми за специфично заваряване или даден материал, които са изработени в съответствие на производствения профил.

Основни плюсове на ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ

Оптимизирането и автоматизирането на производствените процеси са изключително важни за ДЕБУЛКО. Затова и ние винаги инвестираме във технологични и иновативни решения за нашето оборудване, а това допринася за високоефективното производство. Когато сравним ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ с други методи, то можем да кажем, че е много по-ефективно, лесно и гъвкаво.

Висококачествена обработка

Технологията на ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ бива развивана постоянно. Най-последният модел гарантира много обра изходна мощност и високо качество на лъча, а това ни позволява много добра обработка. Избирайки ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ вие получавате гаранция за прецизност на заваръчния процес. Шевът е издръжлив, няма изкривяване и затова и не е нужна механична и термична обработка след това.

Ефективност на високо ниво

Ръчното ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ има висока ефективност и стабилност. Източникът с оптични влакна гарантира постоянна мощ на лъча в зоната, в която се извършва заваряването. Това прави и методът много предпочитан в сравнение с другите опции.

Широко приложение

Операторът настройва сам лазерната мощност, а това води до гъвкавост за видовете обработка според производствените нужди. Това прави ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ много подходящо за широка гама дебелини и материали.

Производителност на високо ниво

FANUCI 3.0 Pro GenX Compact е машина, която дава от 2 до 10 пъти по-висока скорост на заваряване в сравнение с традиционните методи. Допълнително, машината може да работи без прекъсване, което е наистина важно. Благодарение на тези характеристики, ние от ДЕБУЛКО успяваме да генерираме по-големи обеми на производство и да намалим разходите за него.

Минимизиране на разходите

Методът на ЛАЗЕРНОТО ЗАВАРЯВАНЕ е много бърз и това минимизира разходите за труд на най-малко 2 оператора годишно. Това прави технологията на ръчно ЛАЗЕРНО ЗАВАРЯВАНЕ много по-икономична. Допълнително – машината има минимална поддръжка, а това гарантира ниски производствени разходи. От своя страна това има положителен ефект върху цената на продукта, водейки до по-голяма конкурентоспособност на бизнеса на пазара.

Ако искате да научите повече за услугите на ДЕБУЛКО, свържете се с нас, като изпратите имейл на info@debulco.bg или се обадете на тел. 0888 703887.