"Всички, които предлагат намалено ДДС за ресторантьорите, трябва да кажат, че този сектор им е по-важен от лекарствата", каза той

„Дефицитът трябва да бъде в контролируеми граници, защото другото е опасно. Видяхте Гърция, която 15 г. имаше големи дефицити и докара икономиката на държавата до тежко положение. Контролираният дефицит го правим с цел държавата да се развива стабилно и хората да имат спокойствие. Въпросните 3 %, заложени в проектобюджета, могат плавно да намаляват”. Това заяви икономистът и депутат от ПП-ДБ Мартин Димитров в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Стефан Янев: Бюджетът за следващата година не е балансиран

За намаленото ДДС за ресторантьорите той каза: „Всички, които предлагат намалено ДДС за ресторантьорите (ГЕРБ, БСП, ДПС, „Възраждане”), трябва да кажат, че този сектор им е по-важен от лекарствата. Има сериозна демагогия, предлагат едни неща, говорят за други”.

Относно данъчните промени Димитров каза, че общата данъчна тежест в тези трудни години няма да се повиши с изключение на т.нар. глобален данък, който е наложен наднационално. „Готови сме на тази европейска политика да казваме „Не”, колкото е необходимо. Други такива данъци не трябва да има”, допълни Мартин Димитров.