Кардиолог дава полезни съвети

Зимата е сезонът на СПА ваканциите и мнозина нямат търпение да посетят местата, които предлагат подобни услуги. Какво обаче трябва да знаем, преди да посетим курортите, ако имаме здравословни проблеми? Отговор на този въпрос дава кардиологът от „Св. Анна” д-р Рада Прокопова.

Всяка една от минералните води е благоприятна за различни типове заболявания. „Когато човек отива на СПА, трябва да има добра представа дали е здрав, или болен”, посочи лекарката.

Какви упражнения да правим, за да избегнем остеопорозата

Високите температури – било то в сауна или в горещ басейн, трябва да бъдат избягвани от хората с високо кръвно налягане. За тях е подходяща инфрачервената сауна, посочи д-р Прокопова. Ако все пак реши да се възползва от услугата, по-препоръчителни са ниските пейки в помещението. Парната баня е полезна за здрави хора и за такива с белодробни проблеми, но не и за тези със сърдечно-съдови.

Хората с диабет или с наднормено тегло също трябва да избягват горещите минерални води, твърди лекарката. Препоръчва се те да се потапят максимум до нивото на диафрагмата.

Повече гледайте във видеото.