Те бяха наградени от полицията

Пет 18-годишни момичета с постъпка, която върна вярата в доброто у една жена от Бургас.
Момичетата намериха и върнаха загубения ѝ портфейл, без да се поколебаят дали да не задържат парите в него.

Жената изпуснала портмонето с 200 лева и лекарства на паркинг в града. А в дните преди Рождество момичетата бяха наградени от полицията в морския град.

Добрият пример: Петокласник намери изгубен портфейл и го върна на притежателя му

Дванадесетокласничките от бургаското училище „Добри Чинтулов” се разхождали в голямото междучасие, когато открили портфейла до паркиран автомобил. „Видяхме портмонето, отворихме го, имаше пари вътре, лекарства, женски принадлежности и изобщо не се поколебахме да го върнем с цялата сума вътре”, споделя Нели Петкова.

„Тези пари могат да помогнат много на тази жена и не знаем всъщност дали това не са последните ѝ пари”, посочва Василена Кисьова. „Стреснахме се първоначално, притеснихме се за тази сума и като видяхме лекарствата, отидохме веднага при господин Стойчев, който ни помогна”, казва Румяна Пеева.

Заместник-директорът на училището веднага реагирал. Отворили изгубения портфейл с надеждата да има лични документи, за да открият собственика му.

„Оказа се, че нямаше нищо, освен парите. Вътре имаше някакви лекарства, имаше една бележка от изследвания, от които всъщност разбрахме името на собственика на портмонето”, разказа Панайот Стойчев. Със съдействието на полицията ученичките и учителят стигнали и до притежателката му.

Директорът на учебното заведение пък добави: „Горди сме с това, че преди всичко те са хора. Те са дванадесетокласници, значи сме възпитали добри млади хора, които ще навлязат в обществото.”