За тях това е вид терапия

IT специалисти, учени, професори и хора на изкуството имат необичайно за мъжкия пол хоби – да участват в група за плетене, разказва Voice of America (VOA).

Джейкъб Сейферт е редактор, който счита, че плетенето е неговото „творческо бягство“ и хоби. „Една зима реших да се уча на хобитата, които имаха баба и дядо. Затова започнах да се занимавам с дърводелство и с плетене. Но тъй като при работата с дървото непрекъснато се наранявах се отказах бързо. След това дойде плетенето. Първоначално го смятах за шега, но се оказа забавно“, изтъква Сейфърт.

Веднъж седмично, Сейфърт и група мъжа, пленени от магията на плетенето, се събират в малък бутик в Манхатън, за да си говорят. Химикът Стефанас Аксанда пътува два часа от дома си, за да стигне до там. Самият той започва да плете по време на пандемията от COVID-19. Стефанас определя плетенето като вид терапия. „Това е наистина нещо, което успокоява мозъка ми“, коментира той.

От хоби до хит в социалните медии: Майка на две деца стана експерт по отглеждането на охлюви (ВИДЕО)

Групата е наистина много разнообразна – в нея има интериорен дизайнер, медицински изследовател и професор по маркетинг.

Грант-Роджърс Кемп, медицински изследовател, споделя, че някои от нещата, които изработва са за самия него, а други подарява на приятели.

Учени разработиха прежда, вдъхновена от козината на бялата мечка

Интериорният дизайнер Евън Куупман започва да плете още като е на пет. Сега той се занимава с това всеки ден.

В огромните чували в ателието си те имат километри прежса, десетки изгли, както и специализирани списания, информират от Voice of America (VOA).

 

Източник: Voice of America (VOA), dariknews.bg