Остават в сила ограничителните мерки заради увеличаващия се брой болни

Хасково също обяви грипна епидемия. От утре до 5 февруари учениците от областите Варна и Пазарджик преминават на онлайн обучение. За училищата в Софийска и Ямболска област тази мярка ще важи от 1 до 7 февруари.

За разлика от учениците в тези области, в Бургас децата няма да учат дистанционно. Те излизат в 6-дневна грипна ваканция. Срокът, в който няма да са на училище, е от 1 до 6 февруари, като периодът обхваща и трите дни междусрочна ваканция.

Още две области у нас са в грипна епидемия

Заради увеличаващия се брой на болни в сила остават ограничителните мерки – забрана за свиждания в лечебните заведения, преустановяване на профилактични прегледи и ваксинации.

„От 1 до 6 февруари включително да се продължат всички мерки, които бяхме взели на предното съвещание плюс преустановяване на учебния процес и обявяване на грипна ваканция до 6. Тоест, децата няма да учат онлайн, като се преустановяват и всички извънкласни занятия, олимпиади и всички други, които са свързани със събиране на деца”, заяви директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров.