Държавният глава произнася годишната си реч

Владимир Путин произнася годишното си обръщение към двете камари на руския парламент – към Държавната дума и към Съвета на федерацията. Това става само две седмици преди президентските избори, на които държавният глава вече си е осигурил победата и нов шестгодишен мандат.

Речта си Путин започна с две от обичайните през последните две години теми – обвинения към Запада, че се опитва да унищожи Русия, и задоволството от единството на руския народ в подкрепата си за така наречената „специална военна операция” в Украйна.

Истината – първата жертва на всяка война: Най-емблематичните фалшиви новини за Украйна (ВИДЕО+СНИМКИ)

Както и миналата година, обръщението за състоянието на съюза се излъчва на гигантски рекламни екрани по улиците на Москва. Киносалоните в 17 руски града също показват безплатно речта на Путин.

„Така нареченият Запад, със своите колониални навици, с навика си да разпалва национални конфликти по света, не само се опитва да ограничи нашето развитие. Вместо от Русия, те се нуждаят от зависимо, избледняващо, умиращо пространство, където могат да правят каквото си искат. Те биха искали да направят с Русия същото, което направиха в много други региони на света, включително в Украйна. Те искат да внесат раздор в нашия дом и да ни отслабят отвътре. Но сгрешиха. Днес това е абсолютно очевидно. Те срещнаха твърдата позиция и решителност на нашата многонационална нация”, заяви Путин.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase