Коментар на психолога Росен Йорданов

Съдебната ни система е много пропусклива към хора като Пепи Еврото и Божанов. Такова мнение изрази в ефира на  „Офанзива с Любо Огнянов” психологът Росен Йорданов.

„Премахването на главния прокурор и смяната на квотите няма да реши въпроса. Съдебната система е опасана от нелегални НПО структури, в които са замесени не само прокурорите, адвокати, съдии, а и всякакви магистрати. Договорките не са само в Прокуратурата. Има системи, които са адвокат-съдия”, поясни той.

Психологът направи и анализ на политическия жаргон на политиците у нас.

Според него Бойко Борисов се опитва да прикрие неудобството и раздразнението от това, че стратегията която се опитва да играе не се споделя от неговите хора.  „Този път той иска да вземе повече.  Иска да обере всичко, което е на масата”, поясни Йорданов.

Кирил Петков определи като слаб играч, който демонстрира самоувереност и разчита някой да му подсказва какви карти имат неговите противници.

„Стратегията на Христо Иванов пък бавно се проваля. Някак или не е устоял на блъфовете на другите или е пасувал в последния момент”, поясни Йорданов.

При Делян Пеевски имало своеобразна еуфория, че е поканен на мястото на голям играч. "Играе смело и смята, че познава добре играта”, твърди психологът.

Според него Асен Василев не е толкова активен на масата, защото се опитва да прикрие факта, че няма достатъчно средства, с които да наддава. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase