Вратата за Мая Манолова и Румен Петков е отворена, допълни той

Лявото пространство има изключително голям потенциал за предстоящите избори. Трябва да настъпи дълго чаканото обединение. Това заяви в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от БСП Иван Иванов.

Иванов: БСП е в кондиция за нови избори

"Вратата за Мая Манолова и Румен Петков е отворена. Не мисля, че има член на БСП, който би се възпротивил. Може да участваме заедно в изборите. Скоро ще стане ясно кои формации са приели поканата ни. Очаквам интересът да е наистина голям. БСП трябва да бъде водеща в процеса на коалиране. На Националния съвет взехме решение да се явим под името "БСП за България", така че всички леви формирования могат да участват", коментира той.

Според Иванов при евентуално бъдещо коалиране след извънредните парламентарни избори би имало трудности, тъй като партиите имат сериозен проблем в комуникацията помежду си. Затова депутатът смята, че експертно управление на държавата би бил най-добрият вариант.

По думите му само Цветелина Пенкова е представила отчет като евродепутат, а новата листа ще бъде подредена от членовете на БСП.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase