Той заяви, че в резултат на неговото управление България е била готова за членството в еврозоната

Хората са умни и имат инстинкт, кога трябва да се направи промяна, и кога трябва да се приключи с промяната. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов за предложението Главчев да оглави и МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Борисов заяви, че в резултат на неговото управление България е била готова за членството в еврозоната, но безогледното харчене на пари от страна на ПП-ДБ е довело до провал. „Еврозоната беше готова, а те я провалиха с безогледното харчене на пари. Това са фактите“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Той отбеляза, че сглобката е съществувала около 10-11 месеца, която отвън е изглеждала прилично, но от вътре е имало само проблеми – огромни дефицити и никакви реформи.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че само от „Балкански поток“ страната ни е спечелила за няколко години 1,3 млрд. лв. Той обърна внимание и на факта, че след „изключително антируските действия на партията на Промяната, в България има изключително руски газ“.

Борисов заяви, че в момента се разпространява лъжата, че Пеевски командва ГЕРБ. „Пеевски, когато се създаде ГЕРБ, беше малко дете. Тези неверни неща се разпространяват, защото ПП-ДБ не могат да кажат на своите избиратели, че заради постовете, самолюбието и пътуванията в чужбина са счупили правителството. Те трябва да намерят някой виновен, това е ГЕРБ“, допълни той.

Бойко Борисов призова от ПП-ДБ да не преиначават историята около преговорите за ротацията. Той напомни, че когато Асен Василев е дошъл при него със списъка с министри, лидерът на ГЕРБ лично е задраскал имената на Жечо Станков и Христо Гаджев. „Не преиначавайте историята, защото още дълго време може да бъдем управлявани от служебни кабинети”, призова Борисов. Според него след поредните избори трябва да се работи в партньорство. „Нека да седнем и да направим нещо стабилно за след изборите. Да седнем и да говорим как ще се стабилизира държавата след европейските и парламентарни избори. И сега съм готов на това“, добави той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase