„Когато изчезне идеологията – на полето на политиката нахлува популизмът", заяви кандидатът за депутат

„Аз съм отдавна в политиката. Но в листите на „Синя България” има много нови лица. Това са хора с много висока експертиза, добро обществено положение и доказани експерти. Ние не залагаме само на стари лица. Имаме и една доста сериозна заявка, която ни отличава рязко от всички останали политически формации. Имаме откровено ясна дясна икономическа програма. И ако се говори за някаква заявка на „Синя България” – това е да върнем и идеологията в политиката, която изчезна през последните години. Ние сме дясна консервативна политическа формация – по-точно съюз”. Това заяви в предаването „Пресечна точка” водачът на листата на "Синя България” за 23 район в София и листата във Видин професор Вили Лилков.

„Когато изчезне идеологията – на полето на политиката нахлува популизмът. И това, което виждаме в момента от политическите партии, е надпревара в едни обещания… държавата да направи нещо. А забравят, че в основата на това, което държавата дава, стои бизнесът, стои предприемчивостта, идеите, спестовността и ценностите”, допълни той.

"Синя България" регистрира листите си за парламентарните избори

Лилков коментира и провелата се среща на НАТО в България. „Това, че тази среща се проведе у нас, е знаково. Позицията на „Синя България” по повод подкрепата за Украйна е, че тя трябва да продължи. Никой не говори за изпращането на български войници, които да се бият на фронта в Украйна”.

По думите му „Синя България” ще настоява, и ще бъде едно от условията за започване на преговори за евентуално съставяне на едно „евроатлантическо мнозинство в парламента, е задълбочаване на интеграцията на България в структурите на ЕС и НАТО”.

Той изрази увереност, че формацията му ще премине 4-процентната бариера за влизане в парламента. "Синя България" ще внесе в НС нов стил и начин на разговор. Ще се постараем да ликвидираме популизма и арогантността в политиката, които доминират в последните години", подчерта той. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase