Това разказа дългогодишният председател на училищното настоятелство на Математическата гимназия във Видин

Видинският митрополит Даниил помогнал на наркозависимо момиче. Това разказа в ефира на  „Събуди се” дългогодишният председател на училищното настоятелство на Математическата гимназия във Видин Лили Цанова.

СНИМКИ ОТ ТЪРЖЕСТВЕНИЯ ДЕН ВИЖТЕ ТУК

Миряните в града го определят като благ и смирен човек.

„За него може да се говори много. Основните добродетели, които притежава, са скромност и честност. Преди няколко години дете на моя близка приятелка беше изпаднала в зависимости и се обърна към дядо Даниил. Бяха обиколили много институции, но не получиха помощ. Митрополитът освети икона, даде светена вода и резултатите не закъсняха. Днес девойката е студентка в престижен университет. Молитвата помогна”, разказа Цанова.

 

„Моите преки наблюдения са, че той направи изключително много за издигане и авторитета на църквата, вярата и епархията и скъси много дистанцията между миряните и църквата и считам, че такъв духовник като него трябва да е начело на българската църква, тъй като в днешни времена църквата е тази, която трябва да обедини народа“, каза Ивайло Милушев, директор на ПМПГ „Екзарх Антим I“ във Видин.

Изборът на нов патриарх на Българската православна църква е днес. NOVA е подготвила специална програма във връзка с церемонията по обявяваването на наследника на Неофит и интронизацията му. Не пропускайте специалното ни студио с Даниела Тренчева – „Новият патриарх”!

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРА НА НОВИЯ ПАТРИАРХ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.