Тръмп заяви в дебата, че ще уреди войната още преди да встъпи в длъжност

Няма диалог между Русия и кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп относно конфликта в Украйна, предаде "Ройтерс", като се позова на изявление на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Небезня към Тръмп: Войната в Украйна не може да приключи за един ден

Тръмп заяви миналата седмица, по време на дебат с президента Джо Байдън, че ако спечели президентските избори през ноември, ще уреди войната още преди да встъпи в длъжност. Кремъл отбеляза, че не може да коментира никакви предложения на Тръмп, без да знае какво включват.

Освен това Песков заяви, че Москва и Пекин си сътрудничат във всички области, "включително в чувствителните". Той напомни, че обемът на стокооборота между двете страни е надхвърлил 200 милиарда долара.

В отговор на въпрос за публикацията на "Блумбърг", че Китай разработва бойни дронове съвместно с Русия, говорителят на Кремъл подчерта, че "това не е първата публикация" от подобен характер. "Ние изобщо не реагираме на тези писания", добави той.

"Въпросите, свързани с Украйна и Сирия, без съмнение ще бъдат обсъдени и на днешната среща на Путин с турския му колега Реджеп Тайип Ердоган", добави Песков, като подчерта, че Москва полага големи усилия за уреждане на ситуацията в Сирия.

"Освен това не е изключено в казахстанската столица да се състоят контакти между руския президент и делегацията на Катар", отбеляза говорителят на Кремъл.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Асен Георгиев, БТА