Цяла нощ екипи разчистваха останките от ударената детска болница в Киев

Украйна обяви ден на траур в памет на цивилните жертви на руските удари в понеделник. Убитите са 41 души, а ранените - повече от 160.

Десетки убити при руски удари в Украйна, атакувана е детска болница в Киев (ВИДЕО)

Цяла нощ спасителни екипи разчистваха останките от ударената детска болница в Киев. Все още не е ясно дали има оцелели под развалините. Не са извадени и всички тела. Русия отрече да е ударила детската болница.

Това не е единствената цивилна сграда, която беше поразена. На няколко места в столицата имаше взривове. Повече от 40 руски ракети бяха изстреляни срещу Киев, Кривой рог, Днипро, Славянск и Краматорск.

"Оценихме факторите, които предполагат вероятността това да е пряко попадение на ракета KH-101, изстреляна от Руската федерация. Факторите, които предполагат, че става въпрос за пряко попадение, се основават на видеоматериали, които показват техническата спецификация на вида на използваното оръжие. На нея се вижда, че оръжието се удря директно в болницата, а не е прихванато във въздуха", заяви Даниел Бел, ръководител на мисията на ООН за човешките права в Украйна.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова