Коментар на журналиста Кирил Борисов

Взехме ли си поуки от атентата в Сарафово и стана ли България по-сигурно място? Къде се нарежда страната ни в световната търговия с дрога? Кой и защо искаше да пренесе десетки килограми дрога с яхта в Турция? Темата в студиото на „Събуди се” коментира журналистът Кирил Борисов.

"Да се надяваме, ч етова ужасяващо престъпление няма да се повтори. Въпросът е, че с помощта на чужди служби се стигна до организаторите, които са неизвестни. Атентаторът, с който се самоуби, е ясно какво се случва с него. Миналата година влязоха в сила доживотните присъди на двамата организатори, но реално нямаме наказани, защото се издирват с червени бюлетини в Интерпол. И в този смисъл наказание няма", заяви той по повод атентата преди 12 години на летището в Бургас. 

В България ли е произведен канабисът, заловен на яхта в Царево

По думите му "е много трудно да се предвидят действията на фанатици". "По-скоро трябва да се борим с последствията. Мисля, че е имало пропуски и на наши, и на чужди служби за сигурност. Такива атентати се случваха по това време в много европейски столици. Според мен вече няма такъв интензитет на такива деяния и в известна степен големите сили успяха да се справят с тези фанатици, които тормозеха Европа дълги години", подчерта той.

Борисов коментира и най-скорошните случаи със заловено голямо количество дрога. "Естествено, България е част от една европейска общност, от която не можем да бъдем изолирани. Това какво ни говори, че са били чести и редовни тези пратки ли? Хубаво е, че сме хванали тази яхта. Въпросът е колко не сме хванали. Защото ако една е заловена, 50 не са, трафикът си върви", подчерта журналистът. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase