Той нарисува две нови творби за 24 часа

Две произведения на Банкси се появиха днес в Лондон в рамките на по-малко от 24 часа, съобщи "Дейли Мейл". Автентичността на произведенията е потвърдена от художника в социалните мрежи.

Музей на Банкси в Ню Йорк събира всички творби на уличния артист (ВИДЕО)

Eдната творба на анонимния артист изобразява коза изправена пред пропаст и се намира на стена на сграда в Ричмънд, Югозападен Лондон, съобщи Би Би Си. Второто произведение включва два слона, подаващи глави през два съседни прозореца.

Уличният художник сподели днес в Instagram снимка на слончетата, протегнали хоботите си един към друг.

Вчера кадри от охранителни камери в близост до мястото на първата арт инсталация показват двама мъже с оранжеви костюми, каски и маски. Предполага се, че единият от тях е Банкси.

Банкси, който се смята, че живее в Бристол, не даде описание за нито една от рисунките си в публикациите си в Instagram. Това накара феновете да спекулират за значението на двете произведения на изкуството - като някои казаха, че картината в Челси може да е препратка към „слонове в стаята“.

Козата е нарисувана в характерния за Банкси стил. Произведението включва и реална камера за видеонаблюдение, която е монтирана към стената на сградата, предаде БТА. Както и преди, художникът публикува снимка в Instagram на своето произведение, като по този начин той го обяви за свое творение. 

След вандалски акт: Поставиха ограждения около творба на Банкси (ВИДЕО)

Някои предполагат, че козата символизира човешката раса, която в момента е „на ръба на изчезването“. Други смятат, че включването на камера за видеонаблюдение към произведението, е препратка към това, че навсякъде, дори и в най-уединените места на света, хората винаги са следени. Междувременно някои са на мнение, че това може би няма никакъв смисъл, а Банкси просто е решил, че една коза би изглеждала добре на стената.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!

Източник: "Дейли Мейл"