Кандидатът произнесе една от най-важните си политически речи

Камала Харис прие президентската номинация на Демократическата партия, произнасяйки една от най-важните си политически речи. Тя заяви пред екзалтираната тълпа от поддръжници, че ще начертае нов път напред.

Караджов: Харис даде доста по-добра перспектива за демократите от Байдън

„От името на народа, от името на всеки американец, независимо от партията, расата, пола или езика, който говори баба ви. Приемам вашата номинация“, заяви кандидатът за президент Харис. Тя обеща: „мимолетна възможност да преодолеем горчивината, цинизма и разделителните битки от миналото - шанс да начертаем нов път напред“.

Обръщението си Харис посвети на единството и стремежа на работническата класа. Тя даде заявка да бъде водач на всички американци и да създаде „икономика на възможностите“.

В 30-минутната си реч Харис отново направи ярък контраст между нея и опонента си Доналд Тръмп – от произхода и семейството до политиките им. Тя предупреди за опасността от втори мандат на републиканеца.

Камала Харис ще проведе два дебата с Тръмп

„В много отношения Доналд Тръмп не е сериозен човек. Но последствията от завръщането на Доналд Тръмп в Белия дом ще са изключително сериозни”, каза Харис.

Тя изрази подкрепата си за Украйна и потърси балансирана позиция между Израел и Палестина, което беше чувствителен момент за поддръжниците на демократите.
„Президентът Байдън и аз работим, за да видим такъв край на войната, така че Израел да е в безопасност, заложниците освободени, страданието в Газа да приключи и палестинският народ да реализира правото си на достойнство, сигурност, свобода и самоопределение", заяви Харис.

Не липсваха и звездни моменти. Водеща беше актрисата Кари Уошингтън от президентския сериал „Скандал“, а Пинк изпя с 13-годишната си дъщеря песен, създадена след победата на Доналд Тръмп през 2016 година.

Репортер: Ясен Дараков

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС