Марион Котияр и Александър Скарсгард също участват в новата лента

Кейт Уинслет влиза в ролята на американския фотожурналист Лий Милър в новата биографична лента със заглавие "Лий". Филмът разказва истинската история на Елизабет "Лий" Милър родена през 1907 година в Пъкипсий, намиращ се на около около 100 километра от Ню Йорк. На 18 години заминава за Париж, за да учи осветление, костюми и дизайн, а на следващата година се премества в Ню Йорк, където следва театър, рисуване и живопис. В "Голямата ябълка" тя се превръща в един от най-популярните и търсени модели. Много скоро обаче Лий решава да застане от другата страна на обектива и да се занимава професионално с фотография. Отново заминава за Париж, където се отдава на това визуално изкуство и създава свое студио.

След избухването на Втората световна война Милър става военен кореспондент на "Вог". Работата я отвежда на фротна, като в онези години тя е единствената жена - фотограф, която получава правото да пътува сама до зони на военни действия. Кадрите, в които тя улавя миговете на войната са разтърсващи.

По-късно Милър страда от тежки епизоди на клинична депресия и посттравматично разстройство причинено от стрес.

В завладяващата драма влизат още и Александър Скарсгард, който изиграе втория съпруг на Лий - Роланд Пенроуз, а Джош О'Конър поема ролята на сина на Елизабет - Антъни Пенроуз.

Във филма участва още и Марион Котияр, която влиза в образа на модния директор на френския "Вог" Соланж Д'Айен.

Режисьор е Елън Курас, която е позната от "Блясъкът на чистия ум" с участието на Кейт Уинслет и Джим Кери.

Премиерата на "Лий" ще бъде на 13 септември.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!