„В 00:05 ч. подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори”, заяви той

ДПС-Ново начало е подало електронна заявка в ЦИК  за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това съобщи в писмо до медиите Делян Пеевски.

„ДПС-Ново начало вече е факт. В 00:05 ч. на 02.09.2024 г. подадохме електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. Ние сме иновативни и модерни. Заедно сме в името на хората. Винаги ще бъдем до хората и ще работим за хората. Най-хубавото предстои!”, заяви Пеевски.

ДПС Доган: Българската политическа класа да се дистанцира от Делян Пеевски

Припомняме, че днес Централната избирателна комисия започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. От хронограмата на ЦИК обаче се вижда, че документи за регистрация партиите могат да подават всеки работен ден от 2 до 11 септември от 9:30 до 17 часа. Никъде не е упомената възможност за онлайн регистрация.

Представители на ДПС-Ново начало заявиха, че стоят пред сградата на Комисията от петък. За тях била важна символиката да подадат документи първи. Същата готовност обаче имат и от ДПС-Доган, които чакат пред централния вход на ЦИК.

На място дойде и съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров. Той поздрави привържениците на Ахмед Доган. Чакъров се присъедини към своите съпартийци в сградата, които от часове пазят правото на ДПС да е първата регистрирана партия. В 9:30 ч. обаче, както е според хронограмата на ЦИК, регистрацията така и не започна, което предизвика смут и в сградата и извън нея.

 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase