Те са били иззети от имота в Росенец, доскоро обитаван от Доган

Полицията е иззела луксозен автомобил и лодка, издирвани по разследването срещу бизнесмена Румен Гайтански и бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев, научи NOVA. 

Колата и лодката са били иззети от имота в Росенец, който доскоро почетният председател на ДПС Ахмед Доган обитаваше, но напусна по искане на собственика му Данаил Папазов. 

Румен Гайтански - Вълка се предаде доброволно

Лодката се пази от „Гранична полиция” в базата им в Созопол, а колата - на паркинг на ОДМВР в Бургас. Те са присъединени към веществените доказателства по делото за присвояване срещу Гайтански и Мавродиев. Процедурата казва, че такова действие става с разрешение от съда. Но към момента от МВР, Прокуратурата и Антикорупционната комисия не коментират.

Малко преди акцията по изземването Румен Гайтански, който е в ареста, излезе с обръщение до медиите. В него той казва, че е бил шокиран и изнадан как се е създало зрелище. "Нахлуха и иззеха автомобили, които нямат общо с обвинението. Не съм направил това, в което ме обвиняват, но истината отнема време и тя ще се докаже в съда", се посочва още в писмото. 

Оставиха в ареста Румен Гайтански

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase