Бяха изстреляни близо 200 балистични ракети

Осъждам най-категорично нападението на Иран срещу Израел. Това е заплаха за регионалната сигурност. Смъртоносната ескалационна спирала в Близкия изток трябва да спре сега. Регионалната война не е в ничий интерес. ЕС е готов да подкрепи усилията за деескалация и защита на цивилния живот. Това заяви председателят на ЕС Шарл Мишел.

Иран изстреля около 250 балистични ракети срещу Израел (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Осъждам разширяването на конфликта в Близкия изток с ескалация след ескалация. Това трябва да спре. Ние абсолютно се нуждаем от прекратяване на огъня”, съобщи в социалната мрежа Х генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Смразяващи кадри: Ракетите, изстреляни срещу Израел (ВИДЕО)

Представителят за външна политика на ЕС Жозел Борел написа в X, че Съюзът осъжда най-категорично нападението на Иран срещу Израел. „ЕС осъжда най-категорично нападението на Иран срещу Израел. Опасният цикъл от атаки и отмъщение рискува да излезе извън контрол. Необходимо е незабавно прекратяване на огъня в целия регион. ЕС остава напълно ангажиран да допринесе за предотвратяване на регионална война”, допълни още той.

Междувременно от Белия дом съобщиха, че президентът на САЩ Джо Байдън нареди на американските военни да подпомогнат защитата на Израел и да свалят ирански ракети, насочени към Израел. 

По-рано днес министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху коментира, че страната му в момента е в разгара на кампания срещу иранската „ос на залото”. „Вчера казах, че това са дни на големи постижения и големи предизвикателства. Искам от вас две неща: Първо, да изпълнявате стриктно указанията на фронтовото командване, защото това спасява животи. И второ - да бъдем заедно. Ние ще стоим твърдо заедно в предстоящите дни на изпитания. Заедно ще стоим, заедно ще се борим и заедно ще победим”, каза още той.

ВСИЧКО ЗА ЕСКАЛАЦИЯТА НА НАПРЕЖЕНИЕ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК ЧЕТЕТЕ ТУК

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

 
Редактор: Виктория Гетова